Når man godt kan lide at læse, så er man heldig, at der er så mange forskellige bøger på markedet. Aldrig før har der været mange historier at vælge imellem, og det er selvfølgeligt en enorm luksus. Det bedste af det hele er, at du let kan få fingre i bøgerne. Før i tiden var du begrænset til de bøger, som din lokale boghandel eller byens bibliotek havde at byde på. Nu er alle bøger kun et par klik væk. Når man køber bøger på internettet, så er der ingen grænser for, hvad man kan finde.

Selvom det er en fantastisk ting, så bringer det også nogle besværligheder med sig. Det kan eksempelvis være rigtigt svært at vælge en bog. Når du har flere millioner bøger at vælge imellem, hvordan træffer du så lige et valg? Ingen har lyst til at spilde deres tid på en dårlig bog, hvis der er en bedre bog derude. Vi har alle begrænset med tid og energi, så vi ønsker selvfølgeligt at bruge det så fornuftigt som muligt.

Man kan selvfølgeligt komme langt ved bare at lægge en bog fra sig, hvis man ikke finder den spændende. Så kan man købe en ny bog, og prøve lykken igen. Men det kan hurtigt blive en dyr affære. Og hvornår ved man, at den bog man har fundet er tiden værd? De fleste bøger har et skiftende tempo, og nogle gange tager det noget tid, før de rigtigt kommer i gang. Hvis man dropper sådan en bog for tidligt, så snyder man sig selv for en rigtig god oplevelse, og en spændende historie. Omvendt kan man risikere at læse en hel bog igennem, og så bare sidde og være skuffet bagefter. Specielt hvis den næste bog man læser er fantastisk!

Der er selvfølgeligt lister med gode bøger rundt omkring på internettet. Der er massevis af anmeldelser og personlige meninger. Men det er svært at sige hvad der objektivt er en god bog. Det er jo i sidste ende op til læseren selv. Du og jeg vil ikke nødvendigvis elske de samme bøger. Så hvad gør man?

Den bedste løsning jeg har fundet er, at tage udgangspunkt i de bøger du har været mest glade for at læse. Se hvem forfatteren er på disse bøger, og se hvad vedkommende ellers har skrevet. En god bog kommer sjældent alene, så forfatteren er ofte en god indikator på, om du vil kunne lide en bog eller ej.

Det er faktisk ikke engang noget, der nødvendigvis begrænser dig til en bestemt genre. Jeg elskede eksempelvis Harry Potter bøgerne, og kiggede derfor på, hvad J.k. rowling ellers har skrevet. Jeg forventede primært at finde flere Fantasy bøger. Til min store overraskelse viste det sig, at J.K. Rowling faktisk har udgivet hårdkogte krimier under pseudonymer ”Robert Gailbraith”. Det var altså en helt anden genre, end de bøger jeg før havde læst fra hende. Jeg gav dem en chance, og jeg blev lynhurtigt opslugt af krimierne.