Det kan nogen gange være svært at finde rundt i den danske gastronomiske verden. Der er hele tiden nye trends der forgår og opstår, så derfor skal man ofte holde styr på alle de indtryk man får. Rejser man rundt i Jylland og besøger restauranter i Århus og restauranter i Aalborg, vil der hurtigt opstå et mønster i hvilke restauranter der danner baggrund for de bedste oplevelser. Nedenunder bringer vi en nem guide der kan guide dig igennem den jungle der er restaurantoplevelser i Aalborg og Århus.

 

  1. Kød med kød på. Rygraden i ethvert måltid er kødet. Det findes ikke noget mad der giver den tilfredsstillelse som et godt og saftigt stykke kød gør. Et sted som Restaurant Flammen i Aarhus, der altid har mindst 15 slags kød på grillen, kan klart anbefales. Flammen tilbyder mange lækre retter og hvis du elsker kød er der særlig meget at finde for dig.
  2. Hvis kødet er rygraden i ethvert måltid, så må salat og grøntsager være alle de andre kropsdele. En salat kan aldrig stå alene, men fungerer derimod som et slags sidestykke til ethvert godt måltid. Husk også at der til en god salat også altid hører friskbagt brød. En velfungerende salat er altid individuelt, derfor hænger punkt 2 tæt sammen med næste punkt…
  3. Buffet! En buffet kan ofte forbindes med noget negativt, som Oslofærgen eller Jensens bøfhus. Men sådan er det faktisk ikke. En velskabt buffet kan skabe en helt fantastiske madoplevelser, hvor du slipper for at vente på din mad og sure tjenere. Buffeten giver dig også mulighed for at samle din egen tallerken og lægge lige det på som du har lyst til. Nu har vi næsten dækket alle de punkter der handler om mad, derfor er der kan en ting tilbage at nævne…
  4. Er der gang i grillen? Dæmpet snak rundtomkring og musik fra højtalerne? Hvis du kan svare ”Ja”, så er det næsten sikkert at du har fundet en velfungerende restaurant. Stemningen skal skabe den underliggende ramme for madoplevelsen.

Hvis du stadig ikke kan overskue at finde en god restaurant, er du måske bedre tjent med en simpel take-away app. Det er dit eget valg, men en ting er sikkert og det er at du går glip af solide restaurantoplevelser.

Hvis man tager en dyb indånding, træder et skridt tilbage og danner sig et overblik, vil man se at restaurant-udvalget i jyske byer som Aalborg og Århus faktisk er på højde med verdens bedste. Gode oplevelser er i overflod, men pessimister vil stadig mene at grillbarer og minut-nudler for evigt er bedre end en sand restaurantoplevelse.