Der er ingen der har lyst til at skylde penge væk. Til gengæld er der heller ikke nogen, der har lyst til at sidde med 0 kr på kontoen og ikke kunne gøre noget. Vi har allesammen brug for mad på bordet, og ingen er for gode til at falde for fristelser hist og her. Derfor er danskerne da også gode til at låne penge, og det resulterer i at der hvert år er danskere der kommer til at sidde med så stor en gæld at de mister overblikket og kaster håndklædet i ringen.

Det er desværre efter vi har givet op på vores gæld, at de store problemer begynder at ramme os. Hvis man alligevel tror man aldrig slipper ud af sin gæld, hvad betyder så et lille lån mere? Hvad skulle afholde dig fra at købe et fjernsyn eller en ny mobiltelefon på kredit, hvis der alligevel ikke er nogen jordisk chance for at du nogensinde slipper ud af gælden? Det er bare en dråbe i havet af penge du skylder væk. Det sørgelige er, at de fleste faktisk godt kan slippe ud af deres gæld når de når til det punkt hvor de giver op.  Meget kan lade sig gøre hvis man spørger de rigtige mennesker, og det er først hvis man har givet op og kaster sig over alle lån og forbrugslån man kan finde, at det for alvor begynder at se sort ud. Vi har derfor stillet gældsekspert Kasper Nielsen et par af de spørgsmål flest af vores læsere har stillet angående gæld:

 

Spørgsmål: Selv hvis jeg betaler af i de næste 50 år kommer jeg ikke af med min gæld. Er der overhovedet noget jeg kan gøre?

Det er meget muligt, at du med dine nuværende aftaler om afbetaling af lån ikke kan komme ud af det indenfor din levetid. Det er hårdt, men det er sandheden. Det betyder dog ikke at der ikke kan gøres noget. Ved at omlægge dine lån, og lave aftaler med kreditorerne, kan de fleste nemlig få sat lånet op så det kan betales af indenfor en overskuelig periode. Du kommer til at skulle leve på et stramt budget, og det er meget vigtigt du overholder dine aftaler, men det er muligt. Hvis det fejler, så er du sandsynligvis berettiget til gældsanering. Hvordan får man gældsernæring spørger du? Du kan kontakte din kommune, men det er ofte en langhåret proces. Der er mange der har specialiseret sig i at hjælpe folk med at blive  gældfri, så søg en af dem ud. Prisen er godt givet ud, da de kan få dig ud af din knibe.

 

Spørgsmål: Hvis jeg får lov at optage et lån, så regner udlåner vel med at jeg kan betale det tilbage. Er det så ikke okay at tage imod lånet?

Dette er en udbredt misforståelse. En butik der tilbyder dig kredit på køb af hårde hvidevarer, fjernsyn eller andre store ting er ligeglade med om du kan betale produktet af. Så længe de kan få månedlige betalinger ud af dig, så er det skræmmende nok en langt bedre forretning for dem at du bliver i saksen og ikke er i stand til at betale lånet af på kort tid, hvis overhovedet.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>